Istoric club

 

Asociaţia Club Sportiv Sawaki ia fiinţă în anul 2003 cu un grup restrâns de sportivi în oraşul Medgidia sub directa îndrumare a domnului antrenor Dorin Viziteu.

    În prezent A.C.S. Sawaki pregăteşte sportivi în cinci localităţi:  Medgidia, Murfatlar, Năvodari, Corbu şi Săcele.

   Asociaţia Club Sportiv SAWAKI este un club sportiv cu personalitate juridică de drept privat, este independent faţă de organele de stat şi formaţiune politică şi nu are scop lucrativ.

   Scopul Clubului Sportiv SAWAKI este dezvoltarea fizică armonioasă, dezvoltarea etică şi morală a tinerilor, toate, împreună având ca ţintă optimizarea capacitaţilor fizice şi intelectuale prin practicarea karate-do.

    De asemenea Asociatia Club Sportiv SAWAKI urmăreşte promovarea şi protejarea intereselor legitime ale membrilor săi.

    Clubul nostru are colaborare stransă cu profesori japonezi, specialişti în domeniu, recunoscuţi în ţară şi strainatate.

    Obiectivul nostru principal este promovarea principiilor etice si morale a artelor marţiale, cursurile noastre sunt cuprinse într-un sistem curicular performant, actualizat permanent in functie de cerintele si evolutia grupelor de sportivi.

   Prin multiplele acţiuni întreprinse (stagii de pregătire, participări la competiţii, demonstraţii) clubul nostru doreşte să ofere sportivilor săi o pregătire deosebită.

    Conducerea clubului, este preocupată de organizarea de cantonamente de pregătire, precum şi de participarea la stagii de pregătire coordonate de maeştri români şi străini.

    În perioada verii, în lunile iunie, iulie şi august în programele de antrenament sunt incluse tehnici pentru autoapărare, tir sportiv cu arcul, precum şi tehnici din domeniul armelor tradiţionale (nunchaku, bo şi bokken), un curs deosebit de interesant ce continuă educaţia marţială şi dau un înţeles mai clar al artelor marţiale tuturor sportivilor.